EERSTE RETRAITEWEEKEND MODERNE DEVOTIE

Retraitecentrum De Spil organiseert dit jaar, samen met de actuele Moderne Devotie Beweging, voor de eerste keer een Retraite Weekend Moderne Devotie. Het weekend vindt plaats van vrijdagavond 27 februari tot en met zondagmiddag 1 maart.  Het programma staat in het teken van een kennismaking met de spiritualiteit van de Moderne Devotie. Aan de ene kant midden in de samenleving willen staan, aan de andere kant de verankering in de stilte, de inkeer naar binnen. Op zoek naar de Bron die leven geeft in de stilte, en in het rumoer, van de samenleving. Vanuit de gemeenschap er willen zijn, zonder onderscheid te maken, voor de kwetsbaren. Op zaterdagochtend komt Priorin Zuster Mirjam langs van de naastgelegen Emmauspriorij. Met haar zullen we in gesprek gaan over gemeenschapsleven in deze tijd. Tijdens het weekend is er voldoende ruimte voor ontmoeting, verwerking en voor de getijden.

De Moderne Devotie is een hervormingsbeweging uit de late Middeleeuwen, die zich richtte op innerlijke vernieuwing en verandering van de samenleving. De beweging was van invloed op alle sectoren van de samenleving. Een hecht gemeenschapsleven stond centraal. Vandaag de dag spreken aspecten van de Moderne Devotie opnieuw velen aan. Zo worden er trainingen georganiseerd voor ondernemers rond identiteit en bedrijfsfilosofie, stilte wandelingen en geloofsgesprekken voor groepen in het hele land en houdt de actuele Moderne Devotie zich ook bezig met de kanteling van waarden in de zorg en andere sectoren. Meer info bij onderstaande adressen

Retraitecentrum De Spil is een onafhankelijk stichting zonder winstoogmerk. De www.retraitecentrum.nl of neem contact op met Ben Lamoree via ben@retraitecentrum.nl.

De actuele Moderne Devotie Beweging is een organische beweging, zie ook www.postmodernedevotie.nl , 06-28987955 (Mink de Vries)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s