Eerste Moderne Devotie Prijs voor Mink de Vries | RTV ZOO

Eerste Moderne Devotie Prijs voor Mink de Vries

ZWOLLE – Mink de Vries krijgt de eerste Moderne Devotie Prijs van de ChristenUnie. De Vies  is de spin in het web achter de beweging van de moderne devotie in de huidige tijd. Hij krijgt dinsdagavond een granieten beeldje, dat de kleinste gemeenschapskring, het gezin, symboliseert.De Moderne Devotie prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt door de ChristenUnie.


De ChristenUnie voelt zich verbonden met de waarden van de moderne devotie. Zij is positief verrast door de aandacht voor de postmoderne devotiebeweging. Lijsttrekker voor de provinciale Statenverkiezingen Jan Westert reikt de prijs uit na de Moderne Devotie-wandeling, waarbij stil wordt gestaan bij Thomas a Kempis en zijn betekenis voor deze regio en in het bijzonder de stad Zwolle.
De Moderne Devotie Beweging verwijst naar Thomas a Kempis en Geert Grote, die in de late Middeleeuwen de beweging in Deventer en Zwolle opgang brachten. Zij koppelden persoonlijk geloof en spiritualiteit aan de betekenis van waarden voor de gemeenschap en samenleving. Dat denken is niet alleen in kerkelijk termen van belang, maar sluit aan op het levensgevoel in onze samenleving die sterk individualistisch is, maar waar ook de behoefte aan krachtige gemeenschappen en saamhorigheid voelbaar is. Dat gedachtegoed sluit ook aan bij de ChristenUnie die de ruimte voor een coöperatieve overheid wil stimuleren en van onderop initiatieven uit de samenleving waardeert om een krachtige gemeenschap te vormen. In Overijssel is ook noaberschap een krachtige waarde.

De uitreiking vindt om ongeveer 20.45 uur plaats in het Langhuis, Goudsteeg 8 te Zwolle. De wandeling start om 19.15 eveneens vanuit het Langhuis. het beeldje is gemaakt door kunstenaar Henk Bosklopper uit Ommen.

Bron: http://www.rtvzoo.nl/eerste-moderne-devotie-prijs-voor-mink-de-vries/nieuws/item?201093

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s