Persbericht: DEVOTIE ROUTES IN OVERIJSSEL

Zwolle, 17 maart 2015

De komende maanden worden er vier Devotie Routes in Overijssel ontwikkeld. Alle routes gaan langs Moderne Devotie plaatsen in de regio.

Onderling zijn de vier routes met elkaar verbonden. Het gaat om de Twente-Devotie route, de Salland-Devotie route, de IJssel-Devotie route en de Waterland-Devotie route. In alle vier routes is veel ruimte weggelegd voor educatie voor jong en oud. De tijd van de Middeleeuwen wordt gekoppeld aan de tijd van nu.

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor de Moderne Devotie, de grootste hervormingsbeweging in de geschiedenis van Nederland. Ook in Overijssel gaan steeds meer mensen, en plaatsen, op zoek naar hun eigen identiteit en de Moderne Devotie. Toch blijven er ook gemeentes die hun eigen geschiedenis ontkennen en/of er niet mee te maken willen hebben.

De actuele Moderne Devotie Beweging wil de Devotie routes gebruiken om plaatsen en mensen te helpen om zich bewust te worden van hun eigen verleden.

Het verleden geeft je immers zicht op het heden, op weg naar de toekomst.

Alle 16 Moderne Devotie plaatsen zijn aangeschreven in Overijssel. De verdeling van de routes is als volgt : Twente ; Oldenzaal, Ootmarsum, Albergen en Almelo. Salland ; Sibculo, Dalfsen, Olst/Wijhe en Diepenveen. IJsselgebied ;

Deventer, Bathmen, Zwolle en Kampen. Waterland ; IJsselmuiden, Vollenhove, St.Jansklooster en Hasselt.

Binnenkort heeft de Actuele Moderne Devotie Beweging overleg met diverse Provinciale organisaties over de routes. De routes zijn allereerst bedoeld voor fietsers en wandelaars. Het is uiteindelijk de bedoeling van de initiatiefnemers dat er Devotie routes door het hele land komen, langs alle 133 Moderne Devotie steden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s