Beweging Moderne Devotie blij met politieke erkenning

Persbericht

Afgelopen anderhalve week zijn er drie moties ingediend om de Moderne Devotie op de werelderfgoedlijst te krijgen. Een motie vanuit de Zwolse Raad, ingediend door D’66, CU en CDA, een motie vanuit de Deventer Raad ingediend door CDA met brede ondersteuning, en een motie vanuit Provinciale Staten van Overijssel, ingediend door CDA, CU en SGP. Alle drie moties zijn aangenomen.

De Actuele Moderne Devotie beweging is erg blij met deze politieke steun richting Den Haag. Uiteindelijk moet het kabinet beslissen of ze de Moderne Devotie willen voordragen als Werelderfgoed op de Unescolijst.

In de afgelopen jaren heeft de Actuele Moderne Devotie er al veel aan gedaan om de Moderne Devotie onder de aandacht te brengen van diverse partijen in de lokale, provinciale en landelijke samenleving. Bekende Nederlanders rond de geschiedenis en de taal, zoals Herman Pleij en Frits van Oostrom, roepen Nederland en Europa op om meer met de Moderne Devotie te gaan doen.

Zwolle, Deventer en de Provincie Overijssel laten met het aannemen van de motie zien dat ze de onschatbare waarde van de Moderne Devotie erkennen en breder zichtbaar willen maken.

 

Info ; Coördinator Actuele Moderne Devotie , Mink de Vries, 06-28987955

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s