Ideeën over het Eilandgat

Persbericht

Het Eiland in de Stad

Rondleiding over het Eiland

Zwolle, 14 maart 2016

Woensdag 27 april wordt een bijzondere dag voor Zwolle. Op die dag bezoekt de Koninklijke Familie Zwolle. Ze bezoeken daarbij ook het Eiland, midden in de stad, voor het slotfeest.  Het Eiland, tussen Waanders in de Broeren en de Diezerstraat , kent een bijzondere geschiedenis. Veel Eilandbewoners werkten er voor het Broerenklooster of het Wezenklooster(zusterklooster Cecilia). Er was zorg voor elkaar en voor onderwijs.  Nu kent het Eiland nieuwe ondernemende bewoners en is het leven volop aanwezig.

Om iedereen de gelegenheid te geven om het Eiland te herontdekken en om alles te zien en te begrijpen wat het Koninklijk Paar gaat zien, wordt 19 maart een rondleiding georganiseerd. De rondleiding begint om 10.30 uur in Pistache(in het oude Waanderspand) met koffie en gebak. Daarna neemt stadsgids en eilandkenner Mink de Vries u mee over het Eiland. Rond 12.00 uur keert u weer terug in Pistache voor een nazit.

Voor deze exclusieve rondleiding(met koffie en appelgebak) betaalt u 10 euro, wel graag van te voren opgeven bij ; info@pistache-zwolle.nl of gastvrijlevenZwolle@gmail.com.

 

Voor meer info ; M.de Vries, 06-28987955

Persbericht

Ideeën over het Eilandgat

Nu het Warenhuis Vroom en Dreesman er niet meer is, en we nog middenin een verwerkingsproces zitten, wordt het tijd voor nieuwe ondernemende ideeën.

De Actuele Moderne Devotie Beweging wil graag op de plek van V&D, waar vroeger een heel groot Moderne Devotie Klooster stond waar weeskinderen werden opgevangen, een echte stadsvijver. Een vijver verbonden met de Stadsgracht door middel van een Dwarsgracht.

Op die vijver krijgen dynamische ondernemers de ruimte om te markten. Een bloemenmarkt, een boekenmarkt, een kledingmarkt en andere mogelijkheden om te komen tot een aantrekkelijke mix- en designmarkt op het water. Een plek waar toeristen op af komen, maar waar ook Blauwvingers komen om te ontspannen en/of te kopen. De vijver ligt immers aan een geweldige tuin, tot aan de oude Stadsmuur en Stadsgracht.

 

Voor meer info ; Moderne Devotie Beweging, Mink de Vries 06-28987955

 stadwandeling Het Eiland

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s