Ontdek de Moderne Devotie

Maak kennis met de Moderne Devotie

  • Marcel Schmeier

Wat bindt Bill Clinton, Mohammed Gandhi, Koning Willem I en onze steden Zwolle, Deventer, Kampen, Zutphen, Harderwijk en Elburg met elkaar samen? De Moderne Devotie! Deze beweging uit de Middeleeuwen is ontstaan in deze regio onder aanvoering van Thomas a Kempis en Geert Groote en heeft tot op de dag van vandaag nog een wereldwijde impact. Op dit moment wordt er alles aan gedaan om de Moderne Devotie op de nominatie voor een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen.

Busreis met Mink de Vries

Mink de Vries leidt u met de Stentor Club door Deventer of Zwolle waar u ontdekt hoe dichtbij de oorsprong van de Moderne Devotie is. Ga samen met de Moderne Devoot Mink de Vries mee op reis langs de monumenten uit het verleden en hoor hoe actueel het gedachtegoed nog altijd is.

Optie 1: 16 April, Deventer

Deze tour begint bij het Geert Grootehuis in Deventer waar u ontvangen wordt met koffie/thee. Hier zal Mink de Vries een inleiding geven op de Moderne Devotie. Daarna volgt een korte wandeling door het centrum van Deventer langs een aantal zichtbare monumenten die verwijzen naar de Moderne Devotie en reizen we met de tourbus daarna verder naar het Klooster van Diepenveen, dat een belangrijke rol heeft in de geschiedenis van de Moderne Devotie. Hier zult u alles over horen tijdens de tour.

Start: 13:30
Einde: Rond 17:00 zijn we weer terug bij het Geert Grootehuis. De toegang tot het Geert Grootehuis is bij de prijs inbegrepen.
Prijs: € 19, 95

Bestel uw ticketOptie 2: 30 april, Zwolle

Deze tour begint bij restaurant de Agnietenberg in Zwolle waar u ontvangen wordt met koffie/thee. Hier zal Mink de Vries een inleiding geven op de Moderne Devotie. Daarna stappen we in een tourbus naar het centrum van Zwolle. Daar maken we een korte wandeling langs een aantal zichtbare monumenten die verwijzen naar de Moderne Devotie en vervolgens reizen we met de tourbus verder naar het Klooster van Windesheim, dat een belangrijke rol heeft in de geschiedenis van de Moderne Devotie. Hier zult u alles over horen tijdens de tour.
Start: 13:30
Einde: Rond 17:00 zijn we weer terug bij restaurant de Agnietenberg.
Prijs: € 19, 95​

Bestel uw ticket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s