De Spil / Pelgrimstocht 2015

Programma pelgrimstocht Moderne Devotie 2015 (onder voorbehoud!)

Woensdag 13 mei
Aankomst in Deventer om 15.00. Kennismaking, uitleg over de pelgrimstocht, over de Moderne Devotie. We maken een stadswandeling langs de plaatsen waar de historie van de Moderne Devotie nog zichtbaar is. We eten met de deelnemers aan het Geert Grootefestival en vieren het avondgebed. Overnachting bij gastgezinnen.

Donderdag 14 mei – Hemelvaartdag
We nemen deel aan het gezamenlijke festivalontbijt in de oude Lebuiniuskerk. En vieren we Hemelvaart met de andere deelnemers aan het festival. Daarna vertrekken we voor de eerste etappe van 21 km naar Olst. Onderweg gebruiken we, vandaag en de andere dagen, stukken uit het boek ‘Pleidooi voor Postmoderne Devotie’ van Mink de Vries en de ‘Navolging van Christus’ van Thomas a Kempis voor persoonlijke meditatie. In Olst overnachten we bij gastgezinnen en vieren we het avondgebed in de kerk.

Vrijdag 15 mei
Na ontbijt en ochtendgebed in de kerk in Olst vertrekken we voor de ca. 22 km naar Windesheim, de plaats waar in de middeleeuwen het moederklooster van de Moderne Devotie stond. We zijn te gast bij Henri en Nelleke van zorgboerderij ‘Molenzicht’ vlak buiten Windesheim. Daar overnachten we. We slapen op luchtbedden/matjes en in een slaapzak. Het avondgebed vieren we in de kerk.

Zaterdag 16 mei
Na ontbijt en ochtendgebed vertrekken we voor de etappe van 21 km naar Zwolle. We komen aan in het Dominicanenklooster in Zwolle waar we te gast zijn en een aantal pelgrims overnachten. Anderen overnachten bij gastgezinnen in Zwolle. We eten in het klooster en vieren ’s avond het avondgebed in de kloosterkerk.

Zondag 17 juni
Op zondag verblijven we in Zwolle. We gaan ’s morgens naar de mis in de kloosterkerk en bezinnen ons op de Moderne Devotie in de stad waar nog veel overblijfselen van zijn. Aan het begin van de middag eindigt onze pelgrimstocht met een afsluitende viering in de kloosterkerk. Daarna is er nog koffie/thee en tijd en ruimte voor afscheid nemen. Eindtijd ca. 15.00

Voor meer informatie: http://pelgrimstochten.org/?page_id=446